Rådyrt å ringe Forbrukerrådet, politiet, sykehus og kommuner

Forbrukerrådet bryter dessuten egne råd ved å opplyse om feil ringepriser.

KOSTBART: Det femsifrede nummeret til Forbrukerrådet kan koste opp mot fem kroner minuttet. Det gir de lite informasjon om, i likhet med mange andre offentlige organer.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/All Over Press
KOSTBART: Det femsifrede nummeret til Forbrukerrådet kan koste opp mot fem kroner minuttet. Det gir de lite informasjon om, i likhet med mange andre offentlige organer. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide har allerede fortalt hvor dyrt det er å ringe femsifrede telefonnummer i Norge. For eksempel krever Netcom opp mot fem kroner minuttet om du er riktig uheldig.

Les saken: Derfor bør du unngå femsifrede telefonnumre

Det er langt fra bare selskaper som bruker disse numrene. Også offentlige virksomheter krever at du betaler blodpris for å ringe dem.

– Vi har ingen formening om regulering av disse prisene, men det er viktig at det er lett for forbrukerne å orientere seg. Derfor må det opplyses grundig om hva telefonsamtalen koster, før taksten begynner å løpe, forteller kommunikasjonsrådgiver Ann Hege Skogly i Forbrukerrådet til DinSide.

At gode råd er dyre, er godt kjent. Men at Forbrukerrådet også er dyrt, kommer kanskje som en større overraskelse. Forbrukernes høye vokter bruker nemlig et slikt nummer selv, og de følger ikke sine egne råd om hvordan det bør gjøres.

Bryter egne råd

Stemmen som ønsker deg velkommen til Forbrukerrådets telefontjeneste 03737 opplyser om at samtalen koster 39 øre minuttet fra fasttelefon, mens egne takster gjelder fra mobil. På nettsidene oppgis det bare om prisen fra fasttelefon. Ingen steder opplyses det om at det kan være svært dyrt fra mobilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer