Rådyrt å ringe fra danskebåten

Telefonselskapene skrur opp prisene så fort du kommer utenfor kysten av Norge. Men ikke alle selskapene er like dyre.

Rådyrt å ringe fra danskebåten
Publisert
Sist oppdatert

Telefonselskapene opererer med egne priser på bruk av mobil på båt. For når for eksempel danskebåten kommer ut på havet, blir mobilen din koblet til en satellitt. Da kan du glemme alt du vet om europeiske makspriser og mobilselskapets egne abonnementspriser.

Les også: Disse numrene er overraskende dyre

Derfor er det egne priser

De største og vanligste fergeselskapene nordmenn benytter seg av er koblet opp mot det norske satellittselskapet Maritime Commuication Partner (MCP). Selskapet selger sine tjenester til mobilselskapene, som har ansvaret for å sette sine egne priser for mobiltjenestene.

Det betyr at når du blir koblet opp mot satellitten, vil displayet på telefonen vise MCP i stedet for din egen mobiloperatør. Og da burde det lyse en varselslampe. Har du for eksempel et abonnement med Netcom, betaler du over 15 kroner per minutt for samtaler som er koblet opp mot satellitten.

- Det er MPC som leier kapasitet på satellittene som gjør det mulig å ringe fra båt. Vi kjøper tilgang fra dem til en viss pris, og sammen med et påslag fra oss, setter dette grunnlag for den prisen vi tar, sier kommunikasjonsdirektør Øyvind Vederhus i Netcom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer