Rådyrt å ta telefonen i utlandet

Som vi før har skrevet: Det koster faktisk også penger å ta imot samtaler på mobilen når du er i utlandet. Og det kan bli en del kroner av det i enkelte land! Aller verst om du har Netcom-telefon.

Publisert

Det koster deg fra en krone til mer enn 14 kroner å svare på en telefonsamtale alt etter hvilket mobilabonnement du har, og hvilket land du befinner deg i. Og aller dyrest er Netcoms priser. Vi viser deg hvilke land du bør slå av mobilen i.

Dyre land

Det koster deg bare noen kroner å motta mobilsamtaler i land som Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannia, og USA.. (Norden, vestlige Europa, USA/Canada). Men er du i en del andre land kan det virkelig svi i lommeboken om du svarer på telefonen hjemmefra.

Samtaler til mobil når du er i utlandetNetcoms høyeste priserNetcoms dyreste landTelenors høyeste priserTelenors dyreste land14,14Fiji, Mauritius, Senegal6,5Bangladesh, Mauritius, Fiji, Egypt, Filippinene, Indonesia, Kuwait, Libanon, Macau, Saudi Arabia, Azerbadsjan, India, Kina, Namibia, Sri Lanka, Taiwan, Thailand, Zimbabwe12,15Brunei, Egypt, Indonesia, Jordan, Libanon, Macau  Alle prisene er i kroner per minutt, og er hentet fra selskapenes egne prislister. Netcoms priser for alle abonnementer er lik prisene på å ringe til det aktuelle landet med standard mobilabonnement fra Norge, minus merverdiavgiften. Med Telenors kontantkort koster det én krone mer enn prisen oppgitt her. (Telenors kontantkort kan brukes i utlandet fra 9. juli. Mer om det i artikkel mandag 5. juli.) I enkelte land kan det lokale mobilselskapet legge på en egen avgift. Den kommer ikke frem av listen ovenfor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.