Strømpris

Rådyrt tirsdag morgen

Strømprisen går opp fra mandag til tirsdag, og spesielt i morgentimene blir det ekstra kostbart.

EKSTRA DYR: Det kan lønne seg å flytte morgendusjen på tirsdag om du bor i Sør-Norge. Foto: Terje Bendiksby / NTB
EKSTRA DYR: Det kan lønne seg å flytte morgendusjen på tirsdag om du bor i Sør-Norge. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømprisen gikk opp fra søndag til mandag i Sør-Norge og går ytterligere 36 øre opp tirsdag, der den lander på 201 øre (inkl. moms) i regionene sør og øst. I vest blir den noe rimeligere - 186 øre.

I Midt- og Nord-Norge kan folk fortsatt hygge seg med langt lavere strømpriser, 18 øre for dem som ikke betaler moms (Nordland, Troms og Finnmark) og da 22 øre om vi inkluderer momsen.

Der prisene er høyest, altså i sør og øst, får vi i tillegg en ganske kraftig topp i morgentimene. Strømprisen er ekstra høy fra 07 til 10 og da høyest fra 08-09 med en kilowattimepris på 347 øre inkludert moms. Medregnet nettleie og avgifter blir det rundt 3,8 kroner kilowattimen.

En dusj i morgentimene tirsdag, med et sjenerøst dusjhode, vil da brått koste deg over 20 kroner i ren strøm, pluss vann- og avløpsavgift til kommunen, som i mange kommuner kan utgjøre en tier ekstra. Har du sparedusj halveres begge beløpene.

Fremdeles er imidlertid snittprisen i januar lavere enn den var i desember og ligger nå på 181 øre inkludert moms i regionene øst og sør (174 øre for vest). I desember var snittprisen 222 øre inklusiv moms.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer