Rakettforbudet gjelder uansett

Kjøpt i Sverige? Du har ikke lov til å ta det med over grensen.

Ingen styrepinne: Det hjelper ikke om rakettene kan kjøpes i Sverige. Det er ulovlig å ta dem med over grensen. Foto: Colourbox
Ingen styrepinne: Det hjelper ikke om rakettene kan kjøpes i Sverige. Det er ulovlig å ta dem med over grensen. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lov å ta med seg fyrverkeri til Norge fra utlandet. Konsekvensen kan bli politianmeldelse og en klekkelig bot.

– I disse dager, hvor vi vet at folk drar til Sverige og handler fyrverkeri, så gjør vi selvsagt en innsats etter dette, sier Per Solbjerng, seksjonsleder i Tollregion Øst-Norge til Dinside.

Han legger imidlertid til at hovedfokuset hele tiden er narkotikasmugling.

– Hvis du blir stoppet med ulovlig fyrverkeri, blir alt beslaglagt. Du kan risikere anmeldelse til politiet og få bøter i tillegg, sier Solbjerg.

Men foreløpig har ikke Tollvesenet gjort mange beslag av fyrverkeri.

– All erfaring tyder på at Tollvesenet også i år kommer til å beslaglegge noe fyrverkeri i løpet av jule- og nyttårstiden, men det ser ut til at flere og flere er klar over forbudet. De siste årene har det også vært innstramminger i salget av fyrverkeri i Sverige, sier Liv Kristin Rundberget i vareførselsseksjonen i Toll- og avgiftsdirektoratet.

Se de nye tollautomatene!

Lov med stjerneskudd

Det er forbud mot innførsel av fyrverkeri for privatpersoner. Unntaket er stjerneskudd, Party Poppers og kruttlapper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer