Strømstøtte

Rammer «smarte» kunder

Huseierne går ut mot regjeringens forslag.

NY ORDNING: Regjeringen har lagt fram sitt forslag for ny strømstøtteordning. Huseierne mener det er lite å spare. Foto: Paul Kleiven / NTB
NY ORDNING: Regjeringen har lagt fram sitt forslag for ny strømstøtteordning. Huseierne mener det er lite å spare. Foto: Paul Kleiven / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I februar la regjeringen fram sine forslag til endring i strømstøtteordningen, som ifølge regjeringen vil gjøre ordningen mer forutsigbar og treffsikker.

Mens dagens strømstøtteordning er basert på gjennomsnittlig spotpris for måneden i regionen du bor i, er regjeringens forslag å kalkulere støtten time for time.

- Tiltakene vi presenterer i dag skal gi folk trygghet om at fellesskapet kommer til å fortsette å stille opp i ei tid med energikrise og høye strømpriser. Dette er forbedringer som gjør at fellesskapet tar en større del av folks strømregninger. Å beregne strømstøtten for hver time, gjør at du får strømstøtte for det strømmen faktisk koster den timen du bruker den, uttalte statsminister Jonas Gahr Støre da forslaget ble lagt fram.

- Fjerner motivasjonen

I sitt høringssvar går Huseierne ut mot forslaget og skriver at de mener det er flere negative sider ved å endre dagens ordning.

- Huseierne mener regjeringens forslag til justering i strømstøtteordningen for husholdningene verken bidrar til forenkling eller forbedring slik regjeringen selv framstiller det, skriver de.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.