Rammet av Sola-brannen? Dette er rettighetene dine

Flytrafikken ble gjenopptatt på Stavanger Sola lufthavn i morgentimene i dag. Men hva skjer med de som er rammet?

RAMMET AV SOLA-BRANNEN? Det er ennå uklart når det er mulig å avklare hvilke biler som er skadet og hvilke som ikke lenger er kjørbare, ifølge Avinor. Men bileiere som er rammet vil bli kontaktet av parkeringsselskapet. De fleste bilene som er skadet er ifølge forsikringsselskapene dekker av kasko eller delkasko-forsikring, men de med kun ansvarsforsikring må avvente brannårsak før de eventuelt kan få erstatning fra forsikringen til bilen der brannen startet. Foto: NTB scanpix
RAMMET AV SOLA-BRANNEN? Det er ennå uklart når det er mulig å avklare hvilke biler som er skadet og hvilke som ikke lenger er kjørbare, ifølge Avinor. Men bileiere som er rammet vil bli kontaktet av parkeringsselskapet. De fleste bilene som er skadet er ifølge forsikringsselskapene dekker av kasko eller delkasko-forsikring, men de med kun ansvarsforsikring må avvente brannårsak før de eventuelt kan få erstatning fra forsikringen til bilen der brannen startet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Flytrafikken er i gang igjen etter brannen i parkeringshuset på Sola. Men hva skjer med bileierne og de øvrige reisende som er rammet, enten av at bilen deres er brannskadd eller fordi reisen ble kansellert fordi flyplassen måtte stenge?

Uavklart når bilene kan hentes ut

Avinor melder onsdag morgen på sine nettsider om at det er uavklart hvordan og når det er mulig å avklare hvilke biler som er skadet og ikke lenger er «kjørbare».

De skriver videre at det er uavklart hvordan og når det er mulig å begynne arbeidet med å ta ut de bilene som ikke er skadet og at det er sannsynlig at det vil ta en del tid før disse punktene kan avklares og bileiere kan få informasjon.

- Det vil så fort som mulig sendes kontaktinformasjon til de som har bilen sin i parkeringshuset slik at de kan henvende seg til Apcoa for å få mer informasjon om sin bil, skriver Avinor.

De understreker også at brannvesenet fraråder de som har parkert på P7 å ta i bruk bilen før de har avklart situasjonen med eget forsikringsselskap.

- Dekket av kasko eller delkasko

De fleste bileiere som er rammet av brannen i parkeringshuset på Sola, er dekket av forsikringen sin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer