- Ranet under privat bilsalg

Finn.no-salget av bruktbilen gikk ikke helt etter planen.

BLE LURT: Bilselgeren trodd han skulle gjøre en kjempedeal og få mye mer penger for bruktbilen sin enn han ba om i annonsen på Finn.no, men det viste seg at han ble lurt. Han ga 60.000 kroner i «vekslepenger» og skulle selge bilen for 500.000 - men «kjøperne» stakk før handelen ble gjort, og tok med seg de 60.000 kronene som selgeren hadde med i kontanter. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
BLE LURT: Bilselgeren trodd han skulle gjøre en kjempedeal og få mye mer penger for bruktbilen sin enn han ba om i annonsen på Finn.no, men det viste seg at han ble lurt. Han ga 60.000 kroner i «vekslepenger» og skulle selge bilen for 500.000 - men «kjøperne» stakk før handelen ble gjort, og tok med seg de 60.000 kronene som selgeren hadde med i kontanter. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Bilsalget gikk ikke helt etter planen for den uheldige bilselgeren som hadde avertert bilen sin på Finn.no

Noe som virket som en lukrativ avtale og mer penger inn enn bilselgeren opprinnelig hadde avertert bilen for, endte med at selgeren ble frastjålet 60.000 kroner under møtet med den potensielle bilkjøperen.

Den uheldige bilselgeren mener selv det var snakk om et ran - og ber forsikringsselskapet dekke det økonomiske tapet.

Men forsikringsselskapet mener det kun er snakk om tyveri - og at de derfor ikke har ansvar for å dekke tapet.

Tilbudt 500.000 - men med en «liten» hake

Ettersom forsikringstaker - altså den uheldige bilselgeren - og forsikringsselskapet ikke er enige i hvorvidt tapet av pengene skal dekkes av forsikringen, har saken vært oppe til behandling i Finansklagenemnda Skade.

Tvisten står om hvorvidt frarøvelsen av pengene kan kalles et «ran» eller om det er snakk om et «tyveri». Dersom det er snakk om et «ran» vil dette være dekket av reiseforsikringen, men dersom det kommer inn under definisjonen «tyveri» så er det ikke dekket av forsikringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer