Raser etter fiskekjøp

På fiskepakken sto det 400 gram, men vekta viste langt mindre. Nå krever kunden unnskyldning, og anklager butikken for svindel.

FOR LITE: Pakken var merket med 400 gram, men sannheten var en helt annen. Foto: Privat
FOR LITE: Pakken var merket med 400 gram, men sannheten var en helt annen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Matvareprisene har økt kraftig i løpet av det siste året, og mange prøver å finne kreative løsninger for å kutte kostnader der det lar seg gjøre. Å se på kilospris i stedet for enhetspris, er ett av rådene som går igjen.

Da Ulf Bergroth handlet inn til torskemiddag forrige uke, var det imidlertid lite hjelp i å se på verken vekt eller prislapp.

- Det er ganske grovt, derfor kaller jeg det rett og slett for svindel, sier Bergroth.

Fikk for lite fisk

Årsaken til den kraftige reaksjonen er at fiskepakken han kjøpte var merket med 400 gram. Hjemme på kjøkkenet stusset derimot kona hans på at innholdet så ut til å være i minste laget, skriver Smaalenenes avis som først omtalte saken.

Kjøkkenvekta kunne bekrefte mistanken. I fiskepakken lå det 315 gram med torsk - mer enn 20 prosent mindre enn det pakken tilsa.

- Jeg kontrollveide med flere andre varer for å sjekke om vekta stemte. Det gjorde den. Når man blir svindlet for over 20 prosent av vekta, så er prisen en helt annen enn det som opplyses, sier en svært frustrert Bergroth.

IKKE FORNØYD: Ulf Bergroth nekter å bruke Rema 1000 igjen, før han har fått en unnskyldning. Foto: Privat
IKKE FORNØYD: Ulf Bergroth nekter å bruke Rema 1000 igjen, før han har fått en unnskyldning. Foto: Privat Vis mer

Nekter å bruke butikken

Han kontaktet Rema 1000 i Spydeberg for å få kompensasjon for feilen. Der opplevde han å ikke bli møtt med forståelse.

- Ikke fikk jeg tilbud om å få igjen penger, og ikke fikk jeg tilbud om ny vare, hevder Bergroth overfor Dagbladet.

DYRE MATVARER: Synes du også at maten har blitt veldig dyr? Vi i DinSide sjekker matvareprisene jevnlig og har tre veldig gode tips til deg som vil spare litt penger når du er på butikken. Video: Embla Hjort-Larsen / Elisabeth Dalseg. Vis mer

Nå etterlyser han ei unnskyldning fra butikken. Inntil det har kommet og saken er ryddet opp i, vil han ikke bruke nærbutikken sin igjen.

- Jeg kjører heller fem kilometer ekstra og bruker den neste butikken. Mat har blitt mye dyrere, og slike ting som dette gjør det enda verre. Når det i tillegg ikke er noen beklagelse å få, så frister det ikke å bruke Rema 1000 mer, sier Bergroth.

PRISHOPP: Spare- og forbrukerøkonom deler sine tanker om prisøkningen på matvarer som er varslet onsdag 1. februar. Reporter: Christina H. Korneliussen Vis mer

- Prøvde å rydde opp

Dagbladet har vært i kontakt med kjøpmann ved Rema 1000 Spydeberg, Gard-Even Kirkeng. Han opplever situasjonen med den misfornøyde kunden som trist.

Kirkeng viser til det han har sagt til Smaalenenes avis, hvor han i motsetning til Bergroth, hevder at det ble forsøkt å rydde opp da kunden kontaktet butikken.

- Vi pleier å tilby kunden å få pengene igjen, og kommer så godt som alltid til enighet. I dette tilfellet fikk også kunden tilbud om penger tilbake, men slik vi oppfattet det ville han kun ha fisk, og det hadde vi ikke å tilby, sier Kirkeng til lokalavisa.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra Fiskcentralen, som er produsent av produktet Bergroth kjøpte. De lover imidlertid overfor Smaalenenes avis at de vil ettergå hva som har skjedd, og sjekke sine rutiner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer