Raser etter fiskekjøp

På fiskepakken sto det 400 gram, men vekta viste langt mindre. Nå krever kunden unnskyldning, og anklager butikken for svindel.

FOR LITE: Pakken var merket med 400 gram, men sannheten var en helt annen. Foto: Privat
FOR LITE: Pakken var merket med 400 gram, men sannheten var en helt annen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Matvareprisene har økt kraftig i løpet av det siste året, og mange prøver å finne kreative løsninger for å kutte kostnader der det lar seg gjøre. Å se på kilospris i stedet for enhetspris, er ett av rådene som går igjen.

Da Ulf Bergroth handlet inn til torskemiddag forrige uke, var det imidlertid lite hjelp i å se på verken vekt eller prislapp.

- Det er ganske grovt, derfor kaller jeg det rett og slett for svindel, sier Bergroth.

Fikk for lite fisk

Årsaken til den kraftige reaksjonen er at fiskepakken han kjøpte var merket med 400 gram. Hjemme på kjøkkenet stusset derimot kona hans på at innholdet så ut til å være i minste laget, skriver Smaalenenes avis som først omtalte saken.

Kjøkkenvekta kunne bekrefte mistanken. I fiskepakken lå det 315 gram med torsk - mer enn 20 prosent mindre enn det pakken tilsa.

- Jeg kontrollveide med flere andre varer for å sjekke om vekta stemte. Det gjorde den. Når man blir svindlet for over 20 prosent av vekta, så er prisen en helt annen enn det som opplyses, sier en svært frustrert Bergroth.

Nekter å bruke butikken

Han kontaktet Rema 1000 i Spydeberg for å få kompensasjon for feilen. Der opplevde han å ikke bli møtt med forståelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer