Nylig ble Sbanken en del av Norges største bank, nemlig DNB. Dette har ført til en rekke reaksjoner hos kunder.
En av dem som reagerer er André Nordvik. Han har vært en fornøyd kunde i Sbanken i åtte år, men har nå valgt å avslutte kundeforholdet.
«Jeg har vært kunde i mange år. IKKE NÅ. Dummeste dere har gjort. S for sørgelig bank. Aldri mer Sbanken» kommenterte han på et av Sbankens nyeste Facebook-innlegg hvor de presenterer sin nye logo.
Han presiserer til DinSide at det er ikke bare logoen som gjør at han nå bytter bank.
BA omtalte saken først.

- Til tross for at Sbanken har prøvd å forsikre meg om at ting skal være ganske likt som før, gjorde logo-endringen det tydeligere at DNB har stor innflytelse, sier han.

Så mye får du i feriepenger
- Mister mangfoldet
Det var 2021 det ble kjent at DNB ønsket å kjøpe Sbanken. Konkurransetilsynet stoppet DNB sitt oppkjøp av Sbanken, men tilsynets vedtak ble opphevet av Konkurranseklagenemda. Konkurransetilsynet mente at et slikt oppkjøp kunne svekke konkurransen i fondssparing-markedet.
I fjor eksploderte Facebookgruppa «Redd Sbanken - Nei til DNB» etter det ble klart at DNB fikk kjøpe Sbanken.
2. mai presenterte Sbanken sin nye logo på Facebook-siden deres. Innlegget har over 400 kommentarer, hvor flere uttrykker misnøye til sammenslåingen. Fra samme dato er ikke Sbanken lenger et eget finansforetak, men fusjonert med DNB.
Nordvik mener at DNB og Sbanken har to vidt forskjellige bakgrunner som banker og er to ulike profiler.
- Akkurat når det kommer til banker er det viktig med konkurranse. Når Sbanken blir kjøpt av DNB, mister man litt av mangfoldet med valgmuligheter man har som kunde, uttaler han til DinSide.
Han mener det er helt grunnleggende at man som kunder har mulighet til å velge og få ulike tilbud.

Følg med på naboen
- Leit
- Vi har registrert at noen har hatt behov for å lette på trykket på sosiale medier. Så er også Sbankens kunder usedvanlig engasjerte, både når de er fornøyde og når de ikke er det. Det tåler vi. Samtidig vet vi at det ikke alltid er dem som snakker høyest, som er mest representative, sier Hanne Krum, leder for marked i Sbanken fra DNB.
Ifølge Krum har både antall kunder og kundetilfredsheten vokst gjennom den perioden de har gjennomført fusjonen med DNB.
- Kundene skal være trygge på at vi viderefører det de har vært så begeistret for: de enkle, digitale løsningene våre, og en suveren kundeservice. Vi synes alltid det er leit om kunder velger å forlate oss, men vi vil at de skal vite at de alltid er velkommen tilbake, sier hun videre.
På spørsmål om hvorfor de har endret logoen, svarer hun at de ønsker å videreføre Sbanken som et konsept fra DNB.
- Da vil vi også ha med videre det navnet kundene er så glad i. Samtidig må vi markere tydelig at vi ikke lenger er en selvstendig bank, men at det nå er DNB som er ansvarlig finansforetak for våre kunder. Dette er i tråd med myndighetenes krav, og et tiltak for at kundene skal være trygge på hvilken bank de er kunde hos, avslutter hun.