Raser mot bank

DNB setter foten ned.

SLUTT: DNB kutter støtten for Apple Pay for Sbankens kunder. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SLUTT: DNB kutter støtten for Apple Pay for Sbankens kunder. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i mai var fusjonen mellom DNB og Sbanken fullført, og et av spørsmålene har omhandlet hva som skjer med betalingstjenesten Apple Pay etter at DNB tar over banken.

DNB har nemlig ikke valgt å legge til støtte for Apples betalingstjeneste, samtidig har de støtte for blant annet Garmin Pay og Samsung Pay, og nå bekrefter Sbanken på sine nettsider at kundene mister tilgangen til Apple Pay.

- Vi vet at mange av dere som har brukt Apple Pay har vært fornøyd med tjenesten, og vi forstår at dette er en dårlig nyhet, skriver Sbanken på sine nettsider.

Mister tilgang

Under forklarer Sbanken hvorfor kundene mister tilgangen:

- 2. mai 2023 ble Sbanken og DNB fusjonert. Etter fusjonen er ikke Sbanken lenger et eget finansforetak, men en del av finanskonsernet DNB Bank ASA. DNB har ikke samarbeid med Apple Pay. Derfor vil avtalen Sbanken har hatt med Apple Pay opphøre.

Sbanken-kunder kan fortsette å bruke Apple Pay til 27. august i år, men så er det slutt.

EU på banen

DNB har ved flere anledninger forklart hvorfor de ikke ønsker å støtte Apple Pay, som flere kunder har etterspurt. I hovedsak handler det om at tredjeparter nektes tilgang til iPhonens NFC-brikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer