Raser mot Coop

Full krangel med kortselskap.

KORT: En ny avtale om dette kortet har ført til krangel. Foto: Coop
KORT: En ny avtale om dette kortet har ført til krangel. Foto: Coop Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. februar gikk avtalen ut mellom Coop og kredittkortselskapet Entercard ut. Dette etter mer en 20 års samarbeid. Der sistnevnte leverte kredittkort til Coops medlemmer.

Dette har ført til full krangel mellom de to aktørene, melder Dagens Næringsliv. Kortselskapet opplever nå kundeflukt og skylder på Coop for dette.

- Forvirring

Selskapet mener dagligvarekjeden oppfordrer søkeren til å si opp avtalen med Entercard i søknadsprosessen for å få Coops nye kredittkort, som tilbys av Sparebank 1 Kreditt.

- For å gjøre overgangen så smidig som mulig tilbød Sparebank1 Kreditt våre medeiere å avslutte deres Re:member-kort ved innvilgelse av nytt Coop Mastercard. Dette er det Entercard motsetter seg, sier kommunikasjonsdirektør i Coop, Harald Kristiansen i en e.post til avisa. (Re:member er Entercards kort. Jour anm.)

Samtidig fikk Coop-kundene tilsendt Re:member-kort fra Entercard, noe som har skapt en del forvirring, ifølge Kristiansen.

Saken havnet i retten etter at Coop sendte ut følgende melding:

«Viktig melding til deg med Coop Mastercard eller Coop Medlems- og betalingskort. Kortet ditt vil slutte å fungere 1. februar 2023, og vi beklager ulempen dette medfører. For å beholde fordelene ved ditt Coop Mastercard, er du velkommen til å søke om nytt kort 1. februar, på denne siden.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer