Raser mot Ikea: - Galskap

Koseturen til Ikea ble en aldri så liten skuffelse for mor og sønn.

GJETT PRISEN: Hvor mye tror du det koster for tre komler og fire kjøttboller på Ikea? Og hvor mye synes du det burde koste? Foto: Suzanna Freeman-Fanuelsen
GJETT PRISEN: Hvor mye tror du det koster for tre komler og fire kjøttboller på Ikea? Og hvor mye synes du det burde koste? Foto: Suzanna Freeman-Fanuelsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan være vanskelig å spise ute når man har allergi av et eller annet slag, og ikke minst dyrt. Mor Suzanna Freeman-Fanuelsen fra Rennesøy ble likevel både overrasket og skuffet da hun fikk regningen på det som skulle være en kosetur sammen med sønnen (13) til Ikea Forus.

- Vi skulle kose oss litt på Ikea, fordi den eldste gutten min er i Sør-Korea og mannen min på jobb i Nordsjøen, sier Freeman-Fanuelsen til DinSide.

Sønnen kan ikke spise pølsene som følger med komlene, og er ikke spesielt glad i salt kjøtt, så de ba om å få en ekstra komle, og fire kjøttboller i tillegg.

- Da jeg kom til kassen, så sa de at jeg ikke fikk lov til å kjøpe bare det, selv om jeg har gjort det flere ganger før, sier Freeman-Fanuelsen.

Ekspeditøren i kassen slo til slutt inn noe, men prisen sto ikke i forhold til dem de fikk på tallerkenen: 150 kroner for tre komler, 39 kroner for fire kjøttboller. Uten saus eller annet tilbehør kom det hele på 189 kroner.

Til sammenlikning koster en ordinær porsjon komler, med salt svinebog, pølse, bacon og rotmos 149 kroner, men da er det bare to komler med. En barneporsjon av kjøttboller, med saus, erter, potetmos og tyttebærsyltetøy koster 39 kroner.

- Nesten to hundre kroner for det der, synes jeg var i overkant drøyt.

Hun prøvde å gi beskjed på stedet, men det var lang kø og hun ville ikke være til bry.

- Jeg ga beskjed om hva jeg synes, og da kan jeg egentlig ikke gjøre så mye mer, sier hun.

Vil rette opp

- Her har det gått litt fort i svingene, sier Nils Vibe-Rheymer, pressekontakt i Ikea, til DinSide.

Han synes det er beklagelig at kunden ikke er fornøyd med opplevelsen, og at hun har blitt belastet feil for denne bestillingen.

- Slik skal det ikke være, og kunden kan ta kontakt med oss slik at vi kan refundere og kompensere.

POSITIV: Opplevelsen på IKEA ble en skuffelse, men Suzanna Freeman-Fanuelsen tar likevel hendelsen med godt humør - også før IKEA ba henne få kontakt for å rette opp. Foto: Privat
POSITIV: Opplevelsen på IKEA ble en skuffelse, men Suzanna Freeman-Fanuelsen tar likevel hendelsen med godt humør - også før IKEA ba henne få kontakt for å rette opp. Foto: Privat Vis mer

Det kan være vanskelig for restauranter å tilpasse kunders ulike allergier, dietter og preferanser, men han forteller at på generell basis så forsøker de alltid å tilpasse så godt de kan.

- De som står i grillen og serverer vil kunne gi kunder ulike løsninger og sammensetninger, men det er ikke alltid de som sitter i kassen har mulighet til å finne alle ulike priskombinasjoner - særlig hvis det er veldig travelt slik det ofte er på sommeren.

Lokale spesialiteter

For noen av DinSides lesere er det nok ikke prisen, men det som er på menyen som overrasker mest. For har de komler på Ikea? Komle, ball, raspeball, og kompe (som det sto på kvitteringen) er klassisk vestlandsmat, og er mulig å få kjøpt på Ikea i Stavanger og Bergen.

Så populær er retten, at Ikea-restauranten i Åsane i Bergen er den restauranten i verden som serverer mest raspeballer. Det er også Åsane som er Ikea-pepperkakedeigens opphavssted, ifølge Odd Rune Bjørge, tidligere varehussjef på Ikea Åsane.

Selv om Ikea-restauranter over hele verden serverer de samme kjøttbollene (inntil videre), er det store lokale variasjoner. På Vestlandet får du altså raspeballer, og Ikea Leangen averterer med engelsk frokost.

Kjartan Skjeldes fiskeburger glimrer med sitt fravær, mens vegetarpølsa i bistroen har fått fast plass på menyen.

DinSide-redaksjonen må innrømme at vi ikke er kjent med maten på Ikea Forus, utover de ovennevnte komlene, men vi falt for et sjarmerende lite tilbud til seniorene i området: På hverdager mellom klokka elleve og 14 får du rekesmørbrød, napoleonskake, kald og varm drikke for 99 kroner. Et eksempel til etterfølgelse?

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer