Raser mot sex-regninger

FAKTA: Vi sendte hele 2.633 skriftlige klager til forbrukerkontorene i første halvår i år, mot bare 2.026 klager i samme periode i fjor. Og nå er det sex-telefonene vi er mest forbitret over, viser ferske tall fra Forbrukerrådet.

Publisert

Sex-telefonene regnes som 'avgiftsbelagte tjenester'. I løpet av fjoråret kom det i denne kategorien inn 479 skriftlige klager. I første halvår av år 2000 kom det inn 464 klager. Det ligger med andre ord an til en fordobling.

Sleipe sextriks

- Telesexbransjen benytter en rekke sleipe triks. Flere og flere har gått over fra 800-numre til vanlige telefonnumre. Selskapene ringer deg opp, men legger på før du får svart. Når du da ringer tilbake, faktureres du fra første sekund, forteller rådgiver Jon Røtvold Grimsbo i Forbrukerrådet.

Minuttprisene for å ringe til disse numrene er ofte svært høy. Mange har fått seg en ubehagelig overraskelse når en telesexfaktura dumper ned i postkassa.

DinSide lyktes ikke i å få kontakt med noen av bedriftene som tilbyr telesex.

Katta i sekken

Kategorien for 'transportmidler' følger som en god nummer to på lista. Og her er det ikke overraskende bruktbiler som dominerer.

Årlig omsettes det over 350.000 bruktbiler her i landet. Folk klager ikke overraskende mest på bilene til under 30.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer