Agva Kraft

Raser mot strømselskap

Flere kunder hevder Agva Kraft skylder dem store beløp.

FRUSTRERT: Thomas Hanche-Olsen venter på 14 000 kroner fra Agva. Foto: Privat
FRUSTRERT: Thomas Hanche-Olsen venter på 14 000 kroner fra Agva. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerrådet har i lang tid frarådet alle om å betale for strøm på forskudd. Forskuddsbetaling av strøm er blitt et hett tema etter at Tibber i høst valgte å endre faktureringsprosessen, men her er de ikke alene.

På nettportalen Bytt.no er det flere tidligere Agva Kraft-kunder som reagerer på faktureringspraksisen til strømselskapet og har valgt å bytte til et annet selskap.

En av dem er Thomas Hanche-Olsen.

Venter på penger

Til DinSide forteller han at han i fjor byttet Agva fordi de ikke hadde forskuddsbetaling på strøm, men at de i sommer endret praksis. I oktober valgte han å si opp avtalen og bytte til et annet strømselskap.

- På siste faktura er det en strømkostnad på rett over 2000 kroner for perioden 1. -20. oktober med en pris på rett over 200 øre per kilowattime. Samtidig var det et refusjonsbeløp av tidligere innbetaling for oktober og november på cirka 16 000 kroner, og da med en spotpris på henholdsvis 410 og 441 øre per kWt, forteller han.

I oktober og november var snittprisen på Nord Pool drøyt 140 og 165 øre per kWt.

- Det betyr da at de har forskuttert relativt store summer hvor de binder opp kundens penger. Dette var jeg ikke klar over tidligere, og etter mitt skjønn må man lese fakturaene temmelig nøye for å oppdage at man har såpass mye penger utestående.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer