Raser mot «strømsløsing»

Hevder kunder sløser strøm for å tjene penger på strømstøtteordningen. Nå har selskapet lagt ned.

STRØMSLØSING: Strømselskap hevder at flere sløser strøm for å spare på strømstøtteordningen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
STRØMSLØSING: Strømselskap hevder at flere sløser strøm for å spare på strømstøtteordningen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I store deler av landet er det høye strømpriser og kalde temperaturer. Noen nordmenn har fastprisavtale på strøm, det gjør at de kan tjene penger jo mer strøm de bruker.

Dette har flere strømselskap erfart.

- Vi har dessverre opplevd at både privatkunder og bedriftskunder har utnyttet strømstøtte-ordningen og økt strømforbruket sitt dramatisk samtidig som de har en fastprisavtale. Vi har flere eksempler på at det er opprettet ladeklubb, folk har satt opp store dataservere opp mot bitcoin og enkelte har til og med satt panelovner ute på terrassen for å bruke mer strøm og dermed tjene på strømstøtte-ordningen, fortalte administrerende direktør Raymond Henriksen i Tinde Energi til TV 2 forrige uke.

Nå har strømselskapet Tinde Energi lagt ned virksomheten.

Reagerer

I den siste tida har vi skrevet om flere strømsparegrep som ikke alltid vil lønne seg. Som for eksempel da det på TikTok ble tipset om å putte aluminiumsfolie bak radiatoren for å spare strøm. Eller da forsikringsselskapet If gikk ut og advarte mot feilaktig strømsparetips - et tips førte til ødeleggelser for over 350 000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer