Matvarepriser:

Raser mot «tilbud»: - Smakløst

Coops «dobbel-deal»-konsept vekker oppsikt.

LITT AV ET KUPP: Med Coop sitt «dobbel deal»-konsept kan du kjøpe en sjokoladeplate for 17,50 - eller to for 35 kroner. Foto: Privat
LITT AV ET KUPP: Med Coop sitt «dobbel deal»-konsept kan du kjøpe en sjokoladeplate for 17,50 - eller to for 35 kroner. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kristoffer Rønning fra Sandefjord ble provosert da han fikk tilsendt bilder av Coops tilbudskampanjer av broren. Bildene førte til diskusjon om praksisen i familiechatten deres i sosiale medier.

- «Hvor dumme tror de at vi er?», tenkte jeg da jeg så det. Markedsføringen i dag er ganske kynisk, og mange er nok godtroende, sier Rønning til Dagbladet.

Saken ble først omtalt i Sandefjords Blad.

- Smakløst

Butikkjeden reklamerer blant annet for en såkalt «dobbel-deal» på Coop melkesjokolade, der kunden kan kjøpe to sjokoladeplater til 35 kroner.

Ei plate koster imidlertid 17,50 - noe som betyr at man ikke sparer ei eneste krone dersom man kjøper to i stedet for én.

- Det kan godt hende at dette er villet markedsføring. Det føyer seg inn i rekken av flere slike utspekulerte markedsføringsmetoder kundene blir presentert for. Men i ei tid der mange sliter økonomisk, er det smakløst å utsette folk for tilbud som åpenbart ikke er tilbud, mener Rønning.

Slike «kampanjer» oppmuntrer folk til unødvendige kjøp og fører til mer forsøpling og unødig bruk av ressurser, hevder sandefjordsmannen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.