Rastløse er slankere

Er du litt rastløs og har problemer med å sitte stille? Da har du lettere for å holde vekten nede.

Publisert
Sist oppdatert

Initiativer som kan få passive folk til å røre mer på seg kan få stor betydning på fedmeepidemien, selv om de bare røre seg litt, skriver det danske tidsskriftet Dagens Medicin.

Passive deltakereDet er et amerikansk pilotprosjekt som viser dette. Undersøkelsen er gjort blant 20 passive personer. Ti av deltakerne var slanke, resten var overvektige. Ingen av dem trente og alle hadde en forholdsvis passiv livsstil.

I ti dager ble deltakerne utstyrt med et spesialdesignet undertøy som målte alle bevegelser. Resultatene viste at de overvektige i gjennomsnitt satt mer enn to timer lengre enn de slanke per dag. Så selv om de slanke også var passive, rørte de mer på seg.

350 kalorier per dagForskerne regnet ut at på grunn av rastløsheten forbrente de slanke 350 kalorier mer enn de overvektige hver dag. Dersom de overvektige hadde forbrent like mange kalorier, kunne de gått ned rundt 15 kilo hvert år. Dette viser hvor lite bevegelse som skal til for å gå ned noen kilo.

Det blir imidlertid påpekt at dette kun er et pilotprosjekt, og at man må forske mer på sammenhengen mellom rastløshet og overvekt før noe kan fastslås.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.