Råtne triks i kjøledisken

Den daglige handlerunden: Varme kjøledisker og varer som har gått ut på dato. Kjenner du deg igjen?

Råtne triks i kjøledisken
Publisert

Har du noen sanksjonsmuligheter når du opplever dårlig kvalitet i matbutikkene? Og hva gjør du om det skjer gjentatte ganger?

Mange norske matbutikker tar ikke ansvaret sitt alvorlig. De selger mat som ikke er kjølt på forsvarlig måte, eller som har overskredet holdbarhetsdatoen.

Råtten kyllingfilet

I forrige uke åpnet vi en pakke med råtten karbonadedeig, uken før var det kyllingfileten som var råtten. Ingen av datoene tilsa at kjøttet skulle være dårlig. Årsaken må så vidt vi kan skjønne altså være uhensiktsmessig oppbevaring.

For noen uker siden kom vi hjem med brownies som var en måned for gammel. Noe av kjøttet vi fant i kjøledisken for et par uker siden hadde gått ut på dato.

Vi har utallige eksempler, og det har sikkert du også.

Butikkene betaler som oftest pengene tilbake, beklager hendelsen, og forsikrer oss om at de ikke skjønner hvordan det kan ha skjedd. Når du har fått samme forklaringen ti ganger, begynner du å lure på troverdigheten deres.

Som forbruker utsettes du både for en økonomisk og en helsemessig belastning. Det er sikkert mange som ikke orker å dra tilbake til matbutikken og klage. De dårlige varene går i søpla, og pengene er tapt. I beste fall. Spiser du den dårlige maten risikerer du å bli syk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer