Rått og dyrt møbeldesign

Klassikerne på møbelfronten svinger som aldri før. Det handler mer om kunst enn volum når Oslos mest eksklusive møbelforretninger selger møbeldesign.

Publisert
Sist oppdatert

Mies van der Rohe-stol til 55.000 kroner og Arne Jacobsen berømte eggstol til 60.000 kroner. Eller gåsefjærlampe til 6.230 kroner. Det er hva en jente ønsker seg. Møbelforretningen Tannum vet ett og annet om møbeldesign så lekker at en nesten gråter av synet. Og en og annen tåre kan nok falle på de håndskrevne prislappene.

- Det er ikke dyrt, sier møbelselgeren - blid som en lerke - på møbelforretningen Tannum i Oslo.

- Unnskyld, men hva heter planeten De kommer fra?

- Det er ikke dyrt i vår bransje, mener jeg. Men vi selger ikke akkurat i volum her. Men det går kanskje unna en 6 -7 stoler av Arne Jacobsens Egget i året. Mies van der Roehes Barcelona-stol er enda dyrere, men så dyre møbler går ofte til prosjekter så som lobbyer. Men vi selger både til prosjekter og til private.

- Hvor kan jeg få kjøpt en rabattbillett til din planet?

Klassikerne selger

Møbelklassikerne fra Arne Jacobsen, Mies van der Rohe og le Corbusier svinger fortsatt. Flere av Oslos møbelforretninger selger prakteksemplarene fra disse møbeldesignerne.

- Det er beviset for at vellykket design holder, sier Jan R. Stavik, administrerende direktør i Norsk Designråd til DinSide Økonomi. God design er uavhengig av trender.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer