Strømavtale

Reagerer: - En veldig dyr avtale

Thomas Iversen, forbrukerjurist i Forbrukerrådet, reagerer på Prisfrys-tilbudet til Fortum.

FORBRUKERJURIST: Thomas Iversen. Foto: Forbrukerrådet
FORBRUKERJURIST: Thomas Iversen. Foto: Forbrukerrådet Vis mer
Publisert

- Det er en veldig dyr avtale. Vi har bare unntaksvis sett strømpriser på det nivået tidligere, sier Thomas Iversen, forbrukerjurist i Forbrukerrådet, til DinSide.

Forbrukerjuristen sikter til Prisfrys-tilbudet til Fortum. Det koster 49 kroner i måneden å motta tilbudet, som tilbyr 572 øre kilowattimen for november og desember. Så langt i november ligger snittprisen på under 60 øre per kilowattime.

- Avtaler med prisfrys er i praksis kortvarige fastprisavtaler, og disse har vi sett er svært dyre alternativer. Vi har bare unntaksvis sett strømpriser på 5 og 6 kroner per kilowattime. Slike avtaler er en veldig kostbar forutsigbarhet. Jeg tror det skal veldig mye til før man kommer positivt ut av en slik avtale. Fasiten får man selvfølgelig ikke før måneden er omme.

Tvilsom til positiv effekt

På nettsida deres skriver Fortum at de «hittil har hatt gode resultater med Prisfrys.»

- Når strømprisene galopperer av gårde i takt med at gradestokken kryper nedover, så er det trygt å vite at du kan skaffe deg bedre forutsigbarhet ved å avtale en fast pris per kilowatt time for to måneder om gangen. Det er ikke tilfeldig at Fortums tjeneste har navnet «Prisfrys», skriver Fortum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.