Fortum

Reagerer: - Lurer kundene

Grete Peggy Fjelldal reagerer på Prisfrys-tilbudet til Fortum. - Det er håpløst.

MISFORNØYD: Grete Peggy Fjelldal misliker tilbudet moren på 85 år mottok. Foto: Privat
MISFORNØYD: Grete Peggy Fjelldal misliker tilbudet moren på 85 år mottok. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Det hele startet da Gretes mor på 85 år mottok følgende tilbud på tekstmelding fra Fortum: «Hei. Du har tilleggstjenesten Prisfrys og kan nå fryse strømprisen på 572,00 øre/kWt fra 1. november til 31. desember 2022.»

Prisfrys-tilbudet til Fortum koster 49 kroner i måneden å motta, og tilbydde en pris på 572 øre kilowattimen for november og desember. Grete forklarer til DinSide at moren er gammel og at hun ikke ante hva hun svarte ja til på melding.

- Mamma tolket meldingen som et kjempetilbud, så jeg synes det er dårlig at Fortum kontakter eldre mennesker på den måten. De lurer de eldre når de kaller 572 øre per kWt for et tilbud, forteller Grete til DinSide.

I oktober og november var snittprisen på strøm på Østlandet henholdsvis drøyt 160 og 130 øre per kilowattime. Så langt i desember ligger snittet på rundt 342 øre/kWt.

- Veldig dyrt

Grete har nå vært i kontakt med Fortums kundeservice, som hun føler ikke kunne hjelpe henne.

- Hun hadde takket ja for både november og desember, så de kunne ikke bryte avtalen. Vi frykter at regninga for desember bare blir verre. Vanligvis får hun en regning på et par tusen, men på lillejulaften tikket det inn en regning på over åtte tusen kroner. Hun bor alene og bruke lite strøm, så det er veldig dyrt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer