Reagerer på forsikringsvilkår

Skuespillere, studenter, gullsmeder og idrettstrenere får ikke ferieboligforsikring. Ikke familiene deres heller.

Reagerer på forsikringsvilkår
Publisert
Sist oppdatert

Du bør heller ikke være idrettsutøver, kasinoeier eller modell hvis du skal forsikre feriehuset eller boligen din med denne forsikringen.

Og ingen i din nærmeste familie kan heller tilhøre disse yrkesgruppene, for da oppfyller du ikke betingelsene og vilkårene for forsikringen.

Ny lov sikrer forsikringskundene mot forskjellsbehandling

Den aktuelle forsikringen selges til nordmenn gjennom det norske firmaet Norwegian Broker, og er en feriehusforsikring for nordmenn. Den selges også som en bolig- og feriehusforsikring for engelskmenn. Og det er engelske borgere disse spesielle forsikringsvilkårene gjelder for.

Til tross for at yrkesbetingelsene ikke gjelder for nordmenn, er de likevel med i den norske listen over erklæringer og vilkår. Dette er, etter hva DinSide erfarer, fordi det engelske forsikringsselskapet må godkjenne endringene.

Husk forsikring på Norgesferie

Rune Sønstrød, koordinator for ferieboligforsikring i Norwegian Broker, forklarer at de jobber med å fjerne vilkårene fra listen.

- Dette punktet gjelder ikke i den norske avtalen. Vi jobber for å ta de bort, ettersom de ikke er aktuelle, og legger ikke vekt på det når nordmenn skal ha forsikring. Vilkårene høres merkverdige ut, men disse yrkesgruppene har antageligvis større skadefrekvens enn andre yrkesgrupper. Hvis gullsmeden tar med seg jobben hjem for eksempel, er det høye verdier og høyere risiko, sier Sønstrød.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.