Vipps

Reagerer på Vipps

Kunde føler seg umyndiggjort.

BELØPSGRENSE: Cecilie Schübeler-Mogstad Sandell reagerer på at man ikke kan endre beløpsgrensen for de under 15 år på Vipps. Foto: Tore Sandell

BELØPSGRENSE: Cecilie Schübeler-Mogstad Sandell reagerer på at man ikke kan endre beløpsgrensen for de under 15 år på Vipps. Foto: Tore Sandell

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Cecilie Schübeler-Mogstad Sandells datter konfirmerte seg nylig. I den anledning vippset mange av gjestene gave til konfirmanten. Under konfirmasjonen ble det imidlertid trøbbel med Vipps, og det var ikke alle som fikk vippset dattera pengegaven.

Det viste seg at konfirmanten hadde nådd Vipps' beløpsgrense for dem under 15 år. Dersom du er under 15 år, kan du motta inntil 65 000 kroner i året.

Da var det ikke lenger mulig for dattera å motta penger via tjenesten. Sandell tok derfor kontakt med Vipps for å øke beløpsgrensen. Det viste seg ikke å være mulig. Det reagerer hun på.

- Du som foresatt har ikke den kontrollen og kan ikke sette opp grensa. Det føles ganske krenkende, sier hun til DinSide.

Skal øke sikkerheten

- Jeg føler meg litt umyndiggjort, sier Sandell.

Hun påpeker at hun forstår at grensene er satt av sikkerhetsmessige grunner. Hun reagerer likevel når hun som foresatt og myndighetsperson ber Vipps om å sette opp grensen, men får beskjed om at det ikke er mulig.

- Hadde vi visst dette i forkant, hadde vi heller bedt gjestene om å eventuelt overføre pengegaver.

Forstår det kan være frustrerende

Ifølge Vipps er beløpsgrensene satt for å øke sikkerheten, redusere risikoen for kriminalitet og misbruk og beskytte brukerne.

- Vi forstår at beløpsgrensen kan være frustrerende for noen, slik som i dette tilfellet, men vi opplever at det er relativt få som når denne grensa sier Kari Kjær, Kommunikasjonsrådgiver i Vipps.

Hun forteller at de ikke har eksakte tall på hvor mange henvendelser de får på dette, men at det ofte er i forbindelse med konfirmasjonstida.

Målet deres med å tilby Vipps til yngre brukere, er å forenkle hverdagen til foreldre og barn.

- Vi er lei oss for at dette fører til knot for denne familien. Samtidig må vi som selskap sette grenser som favner alle barna som har Vipps - fordi tryggheten må gå først. Når barna fyller 15 år, kan de få bruke (vanlig) Vipps uten denne begrensningen, avslutter hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer