Vildes julehjelp:

Reagerte etter «Debatten»: - Grusomt

Vilde Haagenrud bestemte seg for å gjøre noe da hun så «Debatten» forrige uke, i håp om å kunne hjelpe de som virkelig trenger det.

GOD HJELPER: Vilde Haagenrud har funnet en ny metode for å nå ut til flere som kan hjelpe innbyggere med dårlig råd. Foto: Fredrik Myhre
GOD HJELPER: Vilde Haagenrud har funnet en ny metode for å nå ut til flere som kan hjelpe innbyggere med dårlig råd. Foto: Fredrik Myhre Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige søndag dukket det opp en ny profil med navnet «Ønskelister» på Instagram.

- Meningen med profilen er å vise helt konkret hva de med lav inntekt ønsker seg.

Det sier kreatør Vilde Haagenrud (30) til Dagbladet. Den viser fram illustrasjoner av julegaveønsker fra trengende, som hun har funnet på Finn.no.

- At fattigdommen øker i en såpass godt rustet velferdsstat som Norge er helt grusomt og sjokkerende. Jeg kjenner også på en følelse av maktesløshet, for det er vanskelig å vite akkurat hvordan man kan hjelpe. Derfor lagde jeg «ønskelister».

Med illustrasjonene følger tekst fra Finn-annonsene, hvor personer har kommet med konkrete juleønsker.

Et av ønskene lyder slik: «Mamma (24) ønsker gave til sønn (4), som er veldig glad i Spiderman, bilder og julenisser.»

- Veldig trist

- Det er veldig lett å tenke at de som sliter økonomisk bare sparer litt på matbudsjettet og unner seg mindre luksus, men når man ser på annonsene på Finn.no, ser man at det er helt nødvendige ting som må prioriteres bort, sier Haagenrud.

På Instagram-innleggene ser man at juleønskene kan være enkle ting, som batterier og Zalo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.