Red Bull virker ikke

Forskere tror ikke energidrikken Red Bull hjelper festmennesker å holde seg våkne på nachspielet .

Publisert
Sist oppdatert

Av de spurte i studien, trodde en av fire at dersom man blandet alkokohol med Red Bull, ville de øke energinivået sitt. Brasilianske forskere har funnet ut at dette ikke stemmer.

UtholdenhetstestForskerne ved Federal University of Sao Paulo spurte 136 festende om deres Red Bull-bruk. Tre fjerdedeler kombinerte energidrikken med alkohol, fordi de trodde det økte den berusede følelsen eller reduserte de negative effektene av alkohol.

Fjorten frivillige gikk gjennom en utholdenhetstest en time etter å ha drukket vann, alkohol, Red Bull og Red Bull blandet med alkohol. En time etter at testen var avsluttet, ble de frivilliges hjerterytme, blodtrykk og åndedrettsforhold sjekket.

Ikke alkoholholdigResultatet viste at når Red Bull ble blandet med alkohol, hverken forbedret eller reduserte den alkoholeffekten.

- Red Bull er en ikke-alkoholholdig drikk, likevel liker noen brukere å blande det med ulike typer av alkohol, sier en talskvinne for Red Bull til BBC.

- Selv om vi ikke promoterer Red Bull som et blandingsalternativ til alkohol, er det ingen grunn til at det ikke skal kombineres med alkohol, så lenge folk ikke glemmer at alkohol kan skade deres mentale og fysiske helse, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer