Redde for ekstrakilo

En av fem jenter lar være å stumpe røyken fordi de er redde for å legge på seg.

Publisert
Sist oppdatert

En av fem norske kvinnelige røykere stumper ikke røyken, fordi de er redde for å legge på seg, viser en undersøkelse foretatt på oppdrag fra Grete Roede AS (1).

- Resultatene styrker vår mistanke om at frykt for vektøkning er en av de vanligste grunnene til at jenter ikke slutter å røyke, sier Jeanette Roede. Nå henvender Kreftforeningen og Grete Roede AS seg til helsepersonell i en ny informasjonskampanje om røyking og vekt.

Undersøkelsen viser videre at blant de røykende kvinnene i aldersgruppen 30 - 39 år oppgir hele en av tre at redselen for å gå opp i vekt er en av grunn til at de fortsatt røyker. Deltakerne i et røykesluttprogram på Internett vurderte også vektøkning som det største hinderet for å slutte å røyke.

- Å holde vekten er så viktig for mange, og kanskje særlig jenter, at dette kan være et stort hinder for å slutte å røyke. Selv om det åpenbart er mye mer skadelig å røyke enn å gå opp et noen kilo, skriver Jeanette Roede i en pressemelding.

Røykfri og like lettDette er bakgrunnen for at Grete Roede AS og Kreftforeningen har gått sammen om en informasjonskampanje om røyking og vekt. Plakat, brosjyrer og annet informasjonsmateriell om røykeslutt og vekt sendes i disse dager ut til alle landets legekontorer og helsestasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer