Redde mødre får sunne barn

Nå har gravide en ting mindre å bekymre seg for. Bekymring under svangerskapet er nemlig ikke farlig.

Publisert
Sist oppdatert

Litt stress og bekymring under svangerskapet er bra for babyen. For mye bør du imidlertid ikke bekymre deg, skriver tidsskriftet Child Development.

Små forskjellerModerat bekymring skal føre til optimal fosterutvikling. Angst, depresjon eller mye stress kan derimot true utviklingen, viser en ny undersøkelse.

Det deltok 94 kvinner i studien. De tok psykologiske tester både i løpet av graviditeten og etter fødselen. To år etter fødsel ble den siste testen gjennomført.

Gjennom testene ble det sjekket om kvinnene hadde angst, depresjon, stress urelatert til svangerskapet, graviditetsrelatert stress eller bekymringer i forhold til svangerskapet. I siste runde ble toåringenes atferd og bevegelse testet.

Resultatet viste at mildt til moderat nivå av graviditetsstress og bekymring ikke skadet barnets utvikling. Stresset gjorde tvert i mot utviklingen bedre.

Du trenger likevel ikke være redd for å bekymre deg for lite. De positive effektene er små.

- Helsegevinsten som skyldes psykologiske faktorer satt før fødselen, var små. Barna gjorde det fra 5,5 til 6,8 prosent bedre på testene enn andre, skriver forskerne ifølge WebMD.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer