Reddet av julehandelen

Noen varegrupper opplever eventyrlig vekst før jul.

Bare før jul? Tallenes kan tyde på at mange nordmenn besøker leketøysbutikken bare én gang i året, og det er nå før jul. Foto: Kristina Picard
Bare før jul? Tallenes kan tyde på at mange nordmenn besøker leketøysbutikken bare én gang i året, og det er nå før jul. Foto: Kristina Picard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere skrevet om at julen nærmest redder platebransjen, men det er én annen varegruppe som har desidert størst vekst før jul: Spill og leker

Det er med andre ord mye som tyder på at barna også i år får mye av det de ønsker seg under treet.

Hvis handletrenden hittil i år fortsetter, vil butikker som selger spill og leker, selge nesten 3,5 ganger så mye i desember som gjennomsnittet for resten av året.

Det tilsvarer en omsetning på 750 millioner kroner i desember måned. Hos bokhandleren vil vi handle for 2,5 ganger mer i desember enn resten av året. Omsetningen hos landets bokhandlere vil være på rundt 900 millioner kroner, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).

>>> Verste handledag før jul

Betydelig økning hos flere

Desemberhandelen betyr mye for enkelte bransjer. For butikker med salg av musikk, video, fotoutstyr, klokker og smykker vil omsetningen i desember være mellom to og tre ganger så høy som ellers i året.

Vi handler også mye i parfymeriet før jul, noe som gjør at de omsetter for 600 millioner kroner, eller over 70 prosent mer, i desember.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer