Reddet synet med vitaminer

Svenske Rosita mistet synet og ble gitt opp av vanlige øyeleger. Men alternativ behandling med vitaminer ga henne synet tilbake.

Publisert
Sist oppdatert

Øyeleger klarte ikke å redde synet til Rosita Gård, men med hjelp av vitaminer og mineraler fikk hun synet tilbake, skriver Expressen.

- Det er helt fantastisk. Endelig kan jeg leve igjen, sier hun.

For to år siden fikk 60-åringen store problemer med det høyre øyet sitt. Det dukket opp en flekk i synsfeltet, og hun klarte ikke å se ting som sto rett foran henne.

I noen måneder hadde hun samme problemer på det venstre øyet. Da kunne Rosita hverken kjøre bil eller sy, og jobben på Kinnarps ble uhåndterlig.

- Det var kjempe tøft. Og i november i fjor kom sjokkbeskjeden fra øyelegen: Det gikk ikke an å redde synet mitt. Jeg måtte ha begrenset syn resten av livet. Jeg kunne ikke en gang kjenne igjen mennesker i umiddelbar nærhet, forteller hun.

Visste du at ringblomst beskytter øynene?

Ingen behandlingIfølge Rositas ansvarlige øyelege hadde hun blitt rammet av store aldersforandringer på netthinnen, og i et kort skriftlig brev konstaterte øyelegen at det ikke fantes noe behandling for denne type forandringer.

Men samme dag som sjokkmeldingen, kontaktet Rosita en annen øyelege som behandler øyesykdommer på netthinnen med vitaminer og mineraler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer