Redningen for fyllesyke

Feiret du nasjonaldagen med litt mye brask og bram i går? Da har du det nok ikke like moro i dag. Men det finnes noen tiltak som gjør en ellers ødelagt dag litt enklere å overleve.

Publisert
Sist oppdatert

Hvorfor blir jeg fyllesyk?Dette er lett. Du har drukket alkohol.

Medisinsk sett er det dehydrering som har skylden for de verste effektene. Alkohol er vanndrivende, og sørger for sandpapirmunn, hodepine og svimmelhet. Kvalme, oppkast og mageproblemer kommer av den direkte effekten alkoholen har på magesekken.

Etter en slitsom kveld ute, gjerne fulgt av en natt uten særlig god drømmesøvn, kommer du til å være utmattet dagen etter. Dette blir verre av at kroppen din prøver å ordne opp i alt du har rotet til dagen før - og det bruker opp energi det også.

Pass på kroppen din - og den vil passe på deg, så unngå dehydrering, beskytt magesekken, og ta det litt roligere med alkoholen.

Før du går utSpis et godt måltid. Ved denne anledningen, og kun ved denne, er et skikkelig fett måltid å anbefale. Dette tar lengre tid å forbrenne, og vil beskytte magen mot alle de irriterende effektene av alkohol.

Melk og fløte vil også beskytte magesekken mot irritasjon og gjør at alkoholen opptas langsommere.

Når festen er i gangÅ drikke et glass vann eller annen kullsyrefri - og alkoholfri - drikke mellom hver drink med alkohol minsker mengden alkohol du drikker. Unngå drinker med kullsyre fordi de øker mengden alkohol som slipper inn i blodet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.