Reeve ga håp til millioner

Da Christopher Reeve døde natt til i går var han blitt større enn Supermann han spilte i filmene. Siden han ble lam i 1995 har han stått i front i kampen for forskning på ryggradskade. Han håpet hele tiden på å kunne gå igjen – og drømmen er nå oppnåelig for tusener av andre som er blitt lamme.

Publisert
Sist oppdatert

- Det største håpet for behandling er innen biologisk forskning som kan hjelpe ryggraden å kurere seg selv. Det ligger litt frem i tid, men er nærmere enn noen gang tidligere. De fleste tror det vil være en behandling innen 10-15 år, sier doktor Jack Ziegler, som leder den amerikanske ryggradskadeforeningen til nyhetsbyrået AP.

Noen trodde til og med behandlingen ville komme tidsnok for Reeve.

- Jeg trodde det ville skje, sier doktor Doug Kerr, en neurolog ved Johns Hopkins University som jobber med stamceller - kontroversiell forskning som Reeve kjempet for med overmenneskelig styrke selv om han satt i rullestol.

Reeve døde søndag etter å ha utviklet en infeksjon i blodet av et liggesår - et vanlig problem for lamme. Han falt i koma lørdag, og døde neste dag på et sykehus i New York men sin kone Dana og andre familiemedlemmer rundt seg.

Som skuespiller gjorde Reeve sine egne stunt, blant annet i rollen som Supermann i 1978. Det gjorde ham berømt, men han sa han drømte om å ”flykte fra kappen” og ta andre roller. Han spilte blant annet en Viatnam-veteran i skuespillet ”Fifth of July” og en kjærlighetssyk tidsreisende i filmen ”Somewhere in Time”.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer