Bli kvitt gjeld

Refinansiering steg-for-steg

Du kan spare tusenvis av kroner på å kvitte deg med smålån på en smart måte, men ikke nødvendigvis med ett nytt lån, ifølge siviløkonom.

DREAMS: Denne appen skal gjøre det enklere for deg å betale ned gjeld. Video: Dreams Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tall fra Gjeldsregisteret viser nesten sju prosent nedgang i samlet usikret gjeld hittil i år, men likevel ligger gjelda på totalt 177,7 milliarder kroner ved utgangen av oktober.

Den rentebærende gjelda reduseres i oktober til 157,4 milliarder kroner, og den ikke-rentebærende gjelda (hovedsaklig ikke-forfalte kredittkortfakturaer) øker til 20,3 milliarder, ifølge registeret.

- Trenden hittil i år er fortsatt fallende samlet usikret gjeld, og det er to sentrale faktorer som synes å være årsaken til dette, sier daglig leder Egil Årrestad i en pressemelding, og lister opp:

  • Myndighetenes innstramninger av bankenes utlånspraksis og innføringen av gjeldsregistrene, som begrenser mulighetene til refinansiering for gjeldsbelastede grupper
  • I tillegg medfører coronavirus-situasjonen at folk flest reduserer forbruket og prioriterer nedbetaling av lån

Økt mislighold

Finanstilsynet peker imidlertid på at selv om utlånsvolumet i det norske forbrukslånsmarkedet har falt det siste året, har omfanget av misligholdte forbrukslån økt markant og er på et høyt nivå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer