Refser skjulte selgere

Telefonselgere bak mystiske numre må rydde opp.

SKJULER SEG: Telefonselgere som ringer fra numre du ikke finner og uten gode telefonsvarere er en uting, mener Forbrukerombudet.  Foto: Colorbox.com
SKJULER SEG: Telefonselgere som ringer fra numre du ikke finner og uten gode telefonsvarere er en uting, mener Forbrukerombudet. Foto: Colorbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Ved uanmodet markedsføring ved telefon til forbrukere skal den næringsdrivende straks presentere seg og opplyse om at henvendelsen skjer i markedsføringshensikt."

- Markedsføringsloven, paragraf 16

"Forbrukerombudet registrerer at de telefonnumrene dere benytter ved utgående anrop ikke er registrert på Selektiv hos nummeropplysningstjenesten. (...) Det er på bakgrunn av ovennevnte meget vanskelig for forbrukere å finne ut hvem de har blitt kontaktet av."

- Brev fra Forbrukerombudet til callsenteret Selektiv

Skjulte selgere

Har du fått tapte anrop på telefonen, som du ikke finner ut hvor stammer fra? Sjansen er stor for at det er en telefonselger som har prøvd seg.

7 av 10 blir oppringt av selgere - til tross for reservasjon

Mange selskaper bruker nemlig nummer som ikke finnes i telefonkatalogen. Noen også fra skjulte, blokkerte nummer. Og de har ofte lite, om noe, informasjon å by på når man ringer tilbake.

Dette vil Forbrukerombudet ha slutt på. De viser til markedsføringsloven som krever at forbrukeren skal vite hvem som har kontaktet dem, og et minstekrav er i så måte å kunne søke opp nummeret i ettertid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer