Registreringskåte vestlendinger!

Det omdiskuterte Fritids- og småbåtregisteret har rundet 200 000 registrerte båter. Av dem er over 25 000 fra Hordaland.

Publisert

Siden registreringen av fartøy i småbåtregisteret startet ved årsskiftet, er over 200 000 båter innmeldt. Toll- og avgiftsdirektoratet regner imidlertid med at det finnes en halv million registreringspliktige båter langs kysten. Det vil si at knapt halvparten av båtene er registrert. De fleste unnasluntrerne finnes i Oslo og Akershus der kun 35 000 båter er registrert til nå. Ivrigst er vestlendingene med Hordaland i spissen.

Gratis - foreløpig

Økonomiske bergensere har kanskje forstått at det kan lønne seg å registrere båten mens det enda er gratis. Finansminister Gudmund Restad har forespeilet en registreringsavgift fra neste år som skal dekke driftskostnadene ved registeret. Hver nyregistrering og omregistrering skal i følge finansministeren koste 250 kroner. Dersom dette beløpet skal være tilstrekkelig, må rundt 40 000 båter registreres eller omregistreres hvert år.

Ingen straff enda

Ved Fritids- og småbåtregisterets hovedkontor i Fredrikstad innrømmes det at de ikke greier å levere registreringsnummer til båteierne før båtsesongen er i gang. Utsendingen av registreringsnummer og båtkort, som alltid skal følge med båten, starter i mai. Da sier det seg selv at kontrollene ikke kan starte enda. Derfor kan du trygt dra ut på fjorden med din uregistrerte fritidsbåt. Toll- og avgiftsdirektoratet vil sammen med politiet ha ansvar for kontrollvirksomheten i forbindelse med småbåtregisteret. Her antydes det at 1998 blir et kontrollfritt år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer