Personlig kontonummer:

Regjeringen: Dette vil gjøre det enklere å bytte bank

Vil at du skal kunne beholde kontonummeret ved bankbytte. Forbrukerrådet mener det fins andre, og bedre alternativer.

BYTTE BANK? Regjeringen tror at muligheten til å beholde kontonummeret sitt kan gjøre at flere velger å ta steget med å bytte bank. Foto: Kirsti Østvang
BYTTE BANK? Regjeringen tror at muligheten til å beholde kontonummeret sitt kan gjøre at flere velger å ta steget med å bytte bank. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Da regjeringen la frem sin felles, politiske plattform nylig, kunne man finne følgende punkt under tiltak for å bedre forbrukernes rettigheter:

«Regjeringen vil vurdere tiltak som kan gjøre det enklere å bytte bank, herunder mulighet for at kontonummer følger kunden, ikke banken».

Allerede i 2007 ble det gjort en vurdering av å innføre slike personlige kontonummer. Men er dette det gunstigste tiltaket for å gjøre det enklere for folk flest å bytte bank?

For dyrt

Konklusjonen i 2007 var at Finansdepartementet foreløpig ikke ville kreve innføring av personlige bankkontonumre som kan overføres ved bankbytte. Den gangen uttalte de at med datidens teknologi så det ut til at kostnadene ville bli for store i forhold til nytteverdien.

I 2013 var både finansministeren den gang, Sigbjørn Johnsen (Ap) og Forbrukerrådet igjen på ballen, hvor slike flyttbare kontonummer ble nevnt som et ledd i å bedre konkurransesituasjonen i bankmarkedet.

Nå har altså regjeringen nok en gang løftet frem dette som en mulighet.

Statssekretær Geir Olsen (Venstre) i Finansdepartementet tror det at det ikke er mulig å ta med seg kontonummeret ved bytte av bank for noen kan heve terskelen for å bytte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer