Skatteregler for personalrabatt

Regjeringen endrer skatteregler for fribilletter, rabatter og gaver etter sterk kritikk

Nye regler for naturalytelser førte til ramaskrik da omfanget av rabatter, fribilletter og andre goder ble kjent. Nå endrer finansminister Siv Jensen reglene.

ENDRER REGLENE: Finansminister Siv Jensen endrer reglene for rabatter, fribilletter og andre goder. Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix
ENDRER REGLENE: Finansminister Siv Jensen endrer reglene for rabatter, fribilletter og andre goder. Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi har korrigert for de tingene det har vært uro rundt. Vi har lyttet til synspunkter fra folk og bedrifter, og nå gjennomfører vi endringer, sier Jensen (Frp).

Hun møter NTB på Saga kino i Oslo sentrum.

– Endringene betyr at en ansatt på en kino, ved å bruke hele det nye handlingsrommet, kan ta imot fribilletter og ytelser for inntil 10.000 kroner helt skattefritt, sier Jensen.

Hun fremholder at det oppsto misforståelser når det gjelder festivaler og frivillige, og at regjeringen ikke har gjort endringer i disse reglene.

– Regelverket har ikke vært endret på 25 år, og det er en god grunn til å gjøre endringer. Men bevisstheten økte åpenbart veldig ved nyttår, sier Jensen.

– Summen av de endringene vi gjør, er veldig positiv for frivillige på festivaler. Det gjør at man kan få opp mot 10.000 kroner i festivalpass og andre goder.

Fem grep

Regjeringen tar fem grep i saken:

* Skattereglene for personalrabatter blir mer fleksible. Vilkåret om maksimal rabattsats på 50 prosent fjernes, slik at også rabatter på 100 prosent kan gis skattefritt. Det betyr at ansatte kan motta 100 prosent rabatt på varer inntil 8.000 kroner, 50 prosent rabatt på varer inntil 16.000 kroner og 25 prosent rabatt på varer inntil 32.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer