Ny inkassolov

Regjeringen vil gjennomgå og endre inkassoloven

Det er på høy tid, mener Forbrukerrådet.

PENGEKRAV: Betaler du ikke regningene dine, kan de sendes videre til et inkassobyrå. Deres jobb er å skaffe pengene, og det er du som betaler for mye av jobben, gjennom gebyrer, renter og salærer. Nå skal regjeringen gjennomgå inkassoloven fra 80-tallet. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
PENGEKRAV: Betaler du ikke regningene dine, kan de sendes videre til et inkassobyrå. Deres jobb er å skaffe pengene, og det er du som betaler for mye av jobben, gjennom gebyrer, renter og salærer. Nå skal regjeringen gjennomgå inkassoloven fra 80-tallet. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Onsdag ble det klart at regjeringen, ved Justis- og beredskapsdepartementet, vil sette ned en arbeidsgruppe som skal vurdere viktige sider ved dagens inkassolovgivning.

- På tide

Forbrukerrådet ønsker å være del av utvalget som skal gjennomgå inkassoloven, som er fra 1988.

- Det er på høy tid at loven blir revidert. Det har skjedd mye siden den ble vedtatt, ikke minst innen teknologi, som vil ha betydning for forbrukere, sier Jorge Jensen, fagdirektør for finans.

Jensen mener blant annet at det må tas utgangspunkt i at det har blitt lettere å sjekke gyldigheten på kravene som fremmes mot kundene i en ny lov.

Venter strengere krav

Virke inkasso hilser også lovrevisjonen velkommen. De forventer at prosessen vil lede til strengere krav til det enkelte inkassoforetak. I en pressemelding påpeker de at arbeidsgruppen, blant annet, skal se nærmere på:

Om det bør stilles andre kompetansekrav til innehavere av personlig inkassobevilling enn dagens krav.Om det bør gjelde egne kompetanse- eller egnetshetskrav for faktiske ledere. Arbeidsgruppens rapport skal leveres i løpet av 2019.

Fornøyde foretak

Virke Inkasso organiserer majoriteten av landets inkassoforetak og representerer næringen i møte med myndighetene. Leder Iman Winkelman er fornøyd med regjeringens beslutning:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer