Regn ut dine frynsegoder

Firmabil, hjemme-pc eller mobiltelefon fra arbeidsgiver? Sjekk om du betaler riktig fordelsskatt.

IKKE VÆR SÅ SLØV: To millioner benyttet seg av leveringsfritaket i fjor. Det kan være skikkelig dumt. Foto: Per Ervland
IKKE VÆR SÅ SLØV: To millioner benyttet seg av leveringsfritaket i fjor. Det kan være skikkelig dumt. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2007 var det 50.500 personer som rapportere til ligningsmyndighetene at de hadde "fri bil", den vanligste formen for firmabilordning. (Det var videre 98.700 personer som mottok kjøregodtgjørelse).

Firmabil

Du kan beregne inntektstillegget og skatten for firmabil i vår Firmabilkalkulator for 2008.

Når du betaler ekstra skatt for fordelen ved privat bruk av arbeidsgivers bil, betaler du også for vedlikehold, drivstoff, reparasjoner og forsikring. Det samme gjelder om en annen i husttanden benytter bilen.

Men om arbeidsgiver har betalt ferge, bompenger, piggdekkavgift og parkeringsavgifter, inngår ikke dette i sjablontillegget. Det må i tilfelle rapporteres og skattes separat.

KALKULATOR: Firmabilkalkulator for 2008.

Mobiltelefon og bredbånd fra arbeidsgiver

Den snille, snille arbeidsgiveren din finner kanskje glede i å tenke på at du sitter hjemme på fritiden og jobber for ham. For å gjøre dette enklere, har han kanskje gitt deg mobiltelefon og betaler bredbåndet hjemme hos deg.

Dette inngår i reglene for skatt av "elektronisk kommunikasjon" som arbeidsgiver betaler. Siden man regner med at det også er privat bruk av slikt utstyr, har finansdepartementet laget en sjablonskatt også her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.