Regn ut skatten for 2005

Sist fredag ble regjeringspartiene og Fremskrittspartiet enige om neste års skatteopplegg. Med vår oppdaterte kalkulator kan du finne ut hva det betyr for deg.

Publisert
Sist oppdatert

Og selv om det er strammet litt inn på pengesekken siden budsjettforslaget ble lagt fram, deles det ut milde gaver i skattelette til alle inntektsgrupper. For de fleste inntektsgruppene ligger den nær opptil to prosent av bruttoinntekten."I bånn" ligger fortsatt det opprinnelige forslaget om å øke personfradraget til 34.200 kroner fra dagens 32.900 (klasse 1). Dette kommer absolutt alle skatteytere til gode, og betyr en skattelette på 364 kroner året.

De laveste inntektene

Denne gruppen blir i tillegg tilgodesett med endringer i både satsen og øvre grense for minstefradraget. Maksimalt minstefradrag oppnås i år ved en inntekt på 198.000 kroner. Fram til dette "taket" beregnes minstefradraget som 24 prosent av bruttoinntekten.

Fra neste år foreslås prosentsatsen økt til hele 31 prosent, noe som vil gi en person med inntekt ved 185.000 (det nye "taket") cirka 13.000 kroner i økt fradrag. Virkningen etter skatt av dette blir på omtrent 3.600 kroner året for inntekter på dette nivået.

Inntekt 185.000Sum skattelette (kroner per år): * økt personfradrag: 364 kroner * økt minstefradrag: 3.600 kroner * Sum skattelette: cirka 4.000 kroner

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer