Regnet de riktig?

Har de beregnet riktig skatt? Ta en lynsjekk.

Ett minutt DinSides skattekalkulator har med de vanligste postene, sketteetatens har plass til flere detaljer.
Ett minutt DinSides skattekalkulator har med de vanligste postene, sketteetatens har plass til flere detaljer. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De som får baksmell, foretar visstnok ofte en kontroll av beregningene og de verdier som er lagt til grunn. Men de som får tilbake penger på skatten, gjør det ikke.

De de ikke vet..

Det er flere kilder til feil, men det første du kan sjekke er om ligningskontoret har benyttet riktige verdier når de har beregnet skatten din. Har de riktig avstand på arbeidsreisen? Har de brukt korrekt ligningsverdi for hus, bil og hytte?

Disse gjenstandene har ligningskontoret lagt inn for deg, men det er også verdier de ikke har og som du må føre inn selv. Det gjelder bl.a. utgifter til takstmann og tinglysning ved refinansiering av lån.

Om dette er korrekt, kan du kontrollere selve beregningen.

>>>Alt om selvangivelsen

Du kan sjekke beregningene

Din side har en enkel skattekalkulator som bare kan brukes av lønnstakere som bor sør for Tromsø. Den regner såvidt vi vet riktig, og det er en måte å se ligningskontoret i kortene på som bare tar ett minutt.

>> DinSides skattekalkulator

DinSides skattekalkulator regner samtidig ut skatten for både 2008 og 2009. Skattedirektoratet har en mer detaljert kalklator enn DinSide. Denne kan også brukes av pensjonister og folk som bor i Nord-Troms og Finnmark (der de har litt andre skattsatser). Til gjengjeld krever den mer input, men den er også ganske enkel å bruke:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer