Reguleres som vanlige teletjenester

IP-telefoni skal reguleres av ekom-loven på samme måte som andre teletjenester. Dette har Forbrukerombudet slått fast i en høringsuttalelse til Post- og Teletilsynet.

Publisert
Sist oppdatert

- Dersom tele- og Inter­nett­sel­skap­ene ikke greier å markeds­føre og tilby tjenest­en innen­for denne be­trygg­ende rammen for for­bruk­erne, bør de heller vente med å lans­ere til­bud­et til de har funnet en måte å sikre at for­bruk­ernes rett­ig­het­er blir ivare­tatt, sier Forbrukerombudet i en pressemelding.

Tve-egget sverd

Samtidig som Forbrukerombudet stiller seg positiv til økt konkurranse som følge av de nye tilbudene til forbrukerne, er han bekymret over enkelte sider ved IP-telefonitjenestene.

IP-telefoniteknologien er fremdeles i startgropen, og Forbrukerområdet mener man bør vente med å lansere flere tjenester i Norge dersom teknologien ikke er moden - og ikke alle kravene til forbrukerrettighetene som presiseres i ekom-loven blir møtt.

Videre melder Forbrukerrådet: Hvis tilbyderne av IP-telefoni ikke kan vente med å selge tjenesten til de kan være sikre på at hensynet til forbrukerne er ivaretatt, bør de bare få lov til å tilby tjenesten med den klare forutsetning at bransjen finner alternative løsninger som sikrer at forbrukerne ikke villedes med hensyn til sine rettigheter. Samtidig må bransjen forplikte seg til å gjøre hva den kan for snarest mulig å oppfylle forpliktelsene etter ekom-loven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer