Reis som en konge i øst!

Stadig flere finner ut at de tidligere sovjetiske republikkene er vel verdt å besøke. Det beste er at selv om du velger å bo i luksus, vil reisebudsjettet vare lenger enn du tror.

Publisert

Vi tok kontakt med Kalinka Tours , en av Norges ledende turoperatører for Øst-Europa, for å sjekke markedet. Vårt utgangspunkt var at vi ville ha en ferie litt utenom det vanlige, det er tross alt litt spesielt å reise til steder hvor risikoen for å møte den plagsomme naboen er relativt liten.

Er det dyrt å skeie ut på våre reisemål?

Nei heldigvis! Du må ikke la deg avskrekke hvis du synes reisen og hotellet virker dyrt. Vi har kun tatt utgangspunkt i de "bra" hotellene, det finnes selvfølgelig billigere alternativer hvis du er ute etter det.

Husk at det koster svært lite å leve i disse landene, sammenlignet med i Norge. Derfor kan det være spennende å leve luksuslivet når du først har muligheten til det. Lave lønninger blant befolkningen gjør at du som nordmann har mye penger å rutte med, spesielt hvis du prøver å gå der de "innfødte" møtes, i stedet for å henge rundt på hotellbarene...

Ukraina vs. Riga & Tallinn

På forhånd hadde vi bestemt oss for havnebyen Odessa i Ukraina, og i tillegg ble vi anbefalt en kombinert tur til Riga i Latvia, og Tallinn i Estland. Resultatet av vår lille undersøkelse virket absolutt spennende, det er bare å innrømme det med en gang. Det er fristende å reise til steder hvor du kan leve som en konge for en billig penge, fremfor å vasse rundt blandt sololjeinnsmurte masseturister på Kanariøyene og i Spania. Men valget er ditt...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.