Reise til utlandet når du er sykemeldt eller arbeidsledig?

Se hvem som kan få kutt i stønaden fra NAV om de drar på ferie til utlandet.

DOBBELTSJEKK: Ikke reis på ferie til utlandet uten å sjekke om du kan beholde stønaden fra NAV mens du er borte. Foto: MONTASJE/NTB SCANPIX
DOBBELTSJEKK: Ikke reis på ferie til utlandet uten å sjekke om du kan beholde stønaden fra NAV mens du er borte. Foto: MONTASJE/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mottar du støtte fra NAV, er det ikke sikkert du bør legge årets ferie til utlandet. I såfall risikerer du å få kutt i støtten for dagene du oppholder deg i utlandet.

Hvem dette gjelder, avhenger av hva slags støtte du mottar.

Merk deg også at NAV har metoder for å kontrollere om du har vært i utlandet eller ikke.

Ferie med dagpenger?

Som hovedregel har du ikke rett til dagpenger de dagene du har ferie, fordi det er et krav at du skal være reell arbeidssøker når du mottar dagpenger.

På meldekortet må du krysse av for de dagene du har tatt ferie.

Men da statsbudsjettet for 2016 ble lagt fram, ble det bestemt at de som har mottatt dagpenger i mer enn 52 uker, kan ta ferie i inntil 4 uker med rett til dagpenger.

Ifølge NAV kan ferien tas samlet eller som enkeltdager og kan også avvikles i utlandet.

Husk at du må stå registrert som arbeidssøker og sende inn elektroniske meldekort til rett tid for hele perioden. Du må krysse av de dagene du har ferie på meldekortet, også hvis du har rett til å ta ferie med rett til dagpenger.

AAP og ferie?

Mottar du arbeidsavklaringspenger (AAP) må du som hovedregel oppholde deg i Norge for å få arbeidsavklaringspenger. Hvis du vil reise til utlandet, må du sende en skriftlig søknad om å beholde arbeidsavklaringspenger under opphold i utlandet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer