Reiseforsikring – krev din rett!

Dersom du er en av de om lag 10 prosent som får avslag eller avkortet erstatning bør du absolutt klage. Fire av ti av dem som klager på avslaget får omgjort beslutningen!

Vil du ha erstatning? De aller fleste som søker, får.
Vil du ha erstatning? De aller fleste som søker, får. Vis mer
Publisert

I 1997 fikk forsikringsselskapene inn 85 000 skademeldinger fra uheldige norske turister. Dette betyr at én av ti som valgte å tegne reiseforsikring fikk bruk for den. Samtidig fikk 9000 nordmenn enten avslag eller avkortet erstatning fra forsikringsselskapet.

Men det kan være lønnsomt å klage til Forsikringsklagekontoret som i fjor behandlet 380 saker.

- Avgjørelsen ble endret til kundens fordel i nesten fire av ti saker, opplyser daglig leder Elisabeth Berthelsen.

Din skyld?

Spørsmålet om tapet er selvforskyldt eller påvirket av ytre omstendigheter er ofte avgjørende for vurderingen. I en nylig sendt reklamefilm for Europeiske nyser en mann så sterkt av han mister gebisset. Årsaken er at han blir dyttet i ryggen og hodet hans havner i en bolle med sterkt krydder. Mannen ville sannsynligvis fått erstatning fordi han ble utsatt for en ytre faktor - nemlig dunket i ryggen.

- Vi har faktisk fått inn en lignende sak fra et annet forsikringsselskap: En mann slukte vann mens han svømte - og hostet opp gebisset sitt. Han fikk derimot ikke omgjort avslaget om erstatning, forteller Berthelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.