Reiseforsikring dekker hjemreise fra Nice og kanselleringer

Dekker reiseutgifter etter terroren i Franrike.

TERROR I FERIEBY: Er du i Nice, eller skal dit på ferie, kan du få hjelp av reiseforsikringen etter terrorangrepet. Her står turister dagen etter og ser på traileren som ble brukt under torsdagens angrep. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP / NTB SCANPIX
TERROR I FERIEBY: Er du i Nice, eller skal dit på ferie, kan du få hjelp av reiseforsikringen etter terrorangrepet. Her står turister dagen etter og ser på traileren som ble brukt under torsdagens angrep. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld kjørte en trailer gjennom en stor folkemengde i den populære feriebyen Nice i Frankrike. Fredag formiddag var det ikke meldt om noen fysisk skadde nordmenn.

Men mange nordmenn som befinner seg i byen vil gjerne hjem, og mange som skal dit vil gjerne kansellere turen.

De norske reiseforsikringselskapene gikk fredag morgen ut og lovet å hjelpe nordmenn med nettopp det.

Hjemreise og avbestilling

«Våre reiseforsikringer dekker avbestilling til og med torsdag 21. juli, hvis ikke flyselskap eller reiseoperatør kan ombooke reisen» skriver kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø i DNB i en e-post.

De dekker også hjemreise fra Nice til og med samme dato, om du ønsker å reise hjem før planlagt.

«Ta først kontakt med flyselskap eller reiseoperatør for ombooking av reise» skriver han videre.

Krisehjelp fra psykolog

Tryg melder om de samme vilkårene på sine Facebook-sider.

«Er du rammet (direkte/indirekte) kan du ha rett til krisehjelp fra psykolog» melder de videre, og påpeker at de vil vurdere å utvide fristen for avbestilling og retur.

Gjensidige forteller at de dekker avbestilling av alle turer fram til 15. august, og det de betegner som «evakuering» for de som allerede er der.

«Vi dekker ikke kompensasjon for de tapte feriedagene» påpeker Gjensidige på Faceobok.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer