Reiseforsikring sa nei til alle plastflasker i bagasjen

Gjensidige ville ikke dekke tapet da sololja sprakk. Men nå får de kjeft.

KNUST: En flaske med sololje ble knust på turen fra Norge til Polen, og ødela klærne til kvinnen. Gjensidige ville bare gi henne 50 prosent erstatning, men gir nå full uttelling.  Foto: AMMENTORP / NTB SCANPIX
KNUST: En flaske med sololje ble knust på turen fra Norge til Polen, og ødela klærne til kvinnen. Gjensidige ville bare gi henne 50 prosent erstatning, men gir nå full uttelling. Foto: AMMENTORP / NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da en norsk kvinne i fjor sommer kom fram til hotellet i Polen, oppdaget hun at all bagasjen i kofferten var endevendt. Og at en sololje som var pakket inn i en plastpose var knust.

Olja hadde lekket ut og ødelagt klærne hennes. Skadene summerte seg til 10.747 kroner, og hun kontaktet Gjensidige for å få dekket utgiftene gjennom reiseforsikringen.

Men Gjensidige avkortet erstatningen. Selskapet nektet å betale mer enn halvparten, da de mente kvinnen hadde brutt sikkerhetsforskriftene ved å ha plastflasker med i bagasjen.

LES OGSÅ: Derfor kan flasker gå i stykker i bagasjen din

Skulle deles i småflasker

- Men sikkerhetskontrollen godtar ikke så store flasker i håndbagasjen, hvordan ellers skulle jeg frakta sololja? undret kvinnen.

- Du skulle delt opp innholdet i godkjente småflasker, mente Gjensidige, og viste til sikkerhetsforskriftene sine:

«Reisegods skal pakkes forsvarlig og hensiktsmessig slik at det tåler transport. Følgende skal ikke sendes som ekspedert bagasje: Flasker, skjøre gjenstander, bedervelige varer og reseptbelagte medisiner.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer