Reiseforsikringen dekker ikke streik og konkurs

Men kredittkortet kan redde deg fra økonomisk tap.

DNB skadeforsikring oppgir at streik ikke er blant forholdene som reiseforsikringen dekker. Men banken kan hjelpe deg i siste instans, dersom du har betalt reisen med kredittkort. Foto: SILJE ULVESETH
DNB skadeforsikring oppgir at streik ikke er blant forholdene som reiseforsikringen dekker. Men banken kan hjelpe deg i siste instans, dersom du har betalt reisen med kredittkort. Foto: SILJE ULVESETH Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er slett ikke alle reiser som går knirkefritt. Både streik, kansellerte flyvninger og konkurser kan sette en stopper for reisen. I tillegg kan eget slurv ved bestilling skape problemer for de reisende.

Denne uken har et flyselskap gått konkurs, mens streik truer Norwegian. Kjenner du dine rettigheter når slike ting skjer?

En undersøkelse utført av Ipsos MMI for DNB skadeforsikring viser at halvparten av de spurte ikke vet om de er dekket av reiseforsikringen ved en streik.

Les også: Høstens rimeligste reisemål

Streik

Vilkårene for reiseforsikring sier at forsikringen ikke omfatter tap, skade eller utgifter som direkte eller indirekte har sammenheng med streik, lockout eller annen form for arbeidskonflikt som inntreffer når du er på reise.

– Dette er en lovlig konflikt, og det er turselskapet eller turoperatørene som er ansvarlige for å gi kunden det de har betalt for, eventuelt ny avgang eller billettrefusjon, sier kommunikasjonsrådgiver i DNB Skadeforsikring, Vidar Korsberg Dalsbø. Ifølge forbrukerrådet skal passasjerene ved streik enten få pengene tilbake eller kreve alternativ reise så snart som mulig. Alternativt kan du velge å ta turen en annen gang hvis flyavgangen blir forsinket over fem timer, eller kansellert som følge av streiken.Vanligvis pleier flyselskapene også å sjekke ut om det er andre alternativer, for eksempel å booke om til et annet flyselskap eller at billetten blir refundert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer