Reiseforsikringen du kan droppe

Ingen vits å betale for noe du allerede får med på kjøpet.

Reiser du utenlands med fly bør du betale reisen med kredittkort. Mange kredittkort har reiseforsikring inkludert, slik at enkeltreise-forsikring er unødvendig.  Foto: ALL OVER PRESS
Reiser du utenlands med fly bør du betale reisen med kredittkort. Mange kredittkort har reiseforsikring inkludert, slik at enkeltreise-forsikring er unødvendig. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at du trenger en reiseforsikring når du legger ut på tur. Her finnes det flere varianter å velge mellom. En reiseforsikring kan koste deg fra null til 1.600 kroner i året. Det er imidlertid store forskjeller på hva du får inkludert i de ulike forsikringene.

Men vær obs: Ikke betal for noe du får med på kjøpet uansett.

Les også: Smarte feriepenger

Forsikringen du kan droppe

Bestiller du flyreise hos et flyselskap eller en turoperatør, får du ofte spørsmål om du ønsker å kjøpe en forsikring i tillegg til reisen. Dette kan være ren avbestillingsforsikring, eller en mer omfattende reiseforsikring. Slike forsikringer er ofte unødvendig dyre, med tanke på at de kun dekker én reise.

Dobbeltdekning? Pass på hvor du krysser av når du bestiller

DinSide anbefaler at du betaler flyreisen med kredittkort. Har du betalt med det rette kredittkortet får du også en reiseforsikring med på kjøpet, og enkeltreise-forsikringen er overflødig. Du bør imidlertid gjøre deg kjent med omfang og begrensninger i kredittkortforsikringen, for å sikre at ditt behov er dekket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer