Reisekupp billigst fra Vest

Blant de billigste charterreisene er det Gardermoen som dominerer - i mengde, men ikke i pris. Våre tall viser at det er vestlendingene som får de billigste restplassene.

Publisert
Sist oppdatert

"Ta charterturen fra Sverige, og spar penger!", har vi stadig hørt, men hvor er det billigste avreisepunktet her til lands? For å finne svaret på dette nasjonale og viktige spørsmålet, har vi brukt vår egen formidable database:

Hver eneste uke hele året dokumenterer DinSideReise de billigste restplassene som er å få kjøpt i markedet.

Vi har samlet de aller billigste restplassene fra begynnelsen av desember i fjor til nå, det vil si to måneders reisekupp. Deretter luket vi ut alle reiser som var på mer enn en uke. Utvalget vi undersøkte var på 88 restplasser.

Som vi ser, var restplassene fra Haugesund de aller billigste i gjennomsnitt. Oslo kom på en god nummer to, mens gjennomsnittsprisen fra Bergen og Stavanger lå et par hundrelapper over prisene fra Oslo og Haugesund.

Bransjen selv er imidlertid ikke helt enige i vår kåring av Vestlandet som landets billigste avreisepunkt, og i alle fall ikke over lengre tid.

- Prisene på restplasser dannes som ved en ren børs, sier salgsdirektør Christian Grønli i Saga Solreiser til DinSide. - Det er kun tilbud og etterspørsel som avgjør prisen, og hvem som har landets billigste restplasser vil variere. Vi setter inn tiltak når en chartertur ikke er solgt omtrent seks uker før avreisedato. Etter dette er det kun markedskreftene som sette prisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.